Touch with Sense - home button
Massage
Tarieven
Contact
Links
Natuur principes
Vergoeding
Over mijzelf
Methode
Touch with Sense
Beroepsvereniging
VLOW® therapie

VLOW® borstweefsel behandeling is een bijdrage aan de ‘borstbevrijding’ en de borstgezondheid van vrouwen in Nederland. Aandacht en verzorging voor het gehele lichaam vinden we heel normaal. Ook voor de borsten is goede verzorging nodig om klachten te kunnen voorkomen. Het lymfestelsel heeft beweging nodig voor het opruimen van afvalstoffen. Wat erg is, is dat de borsten de hele dag opgesloten zitten in vaak knellende beha’s wat de afvoer van afvalstoffen belemmerd.

Om een goede aandachtige zorg aan borsten te geven is de VLOW® borstweefsel behandeling ontstaan. Door deze behandeling wordt de doorbloeding van de borsten sterk verbeterd. De afvoer van afvalstoffen wordt in gang gezet. Door de behandelingen kun je een beter contact krijgen met je borsten ze horen bij je lichaam. Je mag trots op je dames zijn. We vinden het normaal om met de kapper af te spreken of met de schoonheidsspecialiste, maar ook een borstweefsel behandeling hoort in dit rijtje thuis.

VLOW® staat voor Veno-Lymfatische Optimalisatie van Weefsel.  

Voor wie is deze behandeling?

Deze behandeling is bedoeld voor alle vrouwen vanaf het moment dat de borsten er zijn. Zeker als de borsten pijnlijk aanvoelen en/of onregelmatigheden vertonen. Het blijkt dat hoe ouder een vrouw is hoe meer haar borsten toe zijn aan onderhoud. Voor vrouwen die een borst verloren zijn door borstkanker of een borst verkleining hebben ondergaan, kunnen veel baat hebben bij borstweefsel behandeling. Iedere vrouw is het gegunt om de positieve effecten van borstweefsel behandeling te ervaren. 

Deze behandeling wordt aanbevolen als je…

Contra-indicaties voor borstweefsel behandeling zijn:

Hoe verloopt een behandeling?

Voor de eerste afspraak plannen we een wat ruimere tijd, vanwege het intake gesprek. De vervolgafspraak zal korter zijn (ca. 60 min.) 
Je krijgt tijd voor je vragen  en samen kijken we naar wat jouw borsten nodig hebben. Ik leg je uit wat ik precies ga doen en welke effecten de behandeling mogelijk heeft op jouw lichaam. Daarna is het tijd voor de behandeling mits dat op dat moment past. Het eerste gedeelte van de behandeling is bedoeld om te wennen en te zorgen voor ontspanning van het hele borstgebied. Vandaar uit gaan we over tot de behandeling van de borsten zelf.  Nadat de behandeling is afgerond kunnen we de behandeling bespreken en je kan iets delen over jouw ervaring.

Is de behandeling pijnlijk?

Onderstaande factoren geven aan hoe de behandeling ervaren kan worden:

Dit is met name fijn vooral als het even niet zo prettig voelt. Je ademhaling volgen, ontspannen en in vertrouwen zijn. Daardoor werkt de behandeling beter en des te minder last je zult hebben van pijn. Tijdens de behandeling wordt steeds geïnformeerd hoe het met je gaat, we stemmen steeds opnieuw af. Ik werk met veel respect voor jou. Afstemming voorkomt dat je gaat verkrampen en je weet en voelt dat jouw grenzen gerespecteerd worden. 

Wat kan er nog tijdens de behandeling gebeuren?

Het komt voor dat emoties (verdriet, boosheid, blijdschap, euforie) zich ineens laten zien. Immers ervaringen en herinneringen liggen opgeslagen in het onderhuidse bindweefsel. Het mag gevoeld worden. Je geest kan zich uiten in het lichaam soms zijn er beelden of herinneringen. (Niet altijd en niet bij iedereen) Het mag in je bewustzijn komen het kan je inzichten geven. 

Wat levert een borstweefselbehandeling jou op?

Wat je zou kunnen bereiken hangt af van jouw persoonlijke gezondheid en situatie.

Zijn er nawerkingen?
De behandeling heeft een verbeterde doorbloeding van het borstweefsel en het hele borstgebied tot gevolg. Hierdoor kan het immuunsysteem zijn werk beter doen en kunnen oude afvalstoffen afgevoerd worden. Vooral na de eerste behandeling, de rest van de dag soms ook de dag erna kan je je meer moe voelen.  Draag er zorg voor dat je na de behandeling kan rusten of ontspannen. 

Soms hebben  vrouwen na de behandeling hoofdpijn, voelen zich lusteloos, duizelig, sneller emotioneel of kunnen zich niet zo goed concentreren. Het advies is dan om goed water te drinken op kamertemperatuur, zodat het lichaam de afvalstoffen beter af kan voeren.

Is de behandeling veilig?

Maak je je echt zorgen over je borsten? Ben je onzeker, voel je een knobbeltje en vertrouw je het niet? Ga dan eerst langs bij de huisarts, hij/zij bekijkt of een doorverwijzing naar een specialist nodig is voor een evt. echo of mammografie.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Het aantal keren hangt af van de conditie en grootte van je borsten, meestal tussen een en drie keer. Wanneer er veel verhardingen in je borstweefsel zijn, kan het nodig. Zijn om meerdere behandelingen in te plannen. Ook bij grote borsten is meer behandeltijd nodig, wellicht een of twee behandelingen meer. Het is wenselijk om na de eerste serie behandelingen een a twee keer per jaar komt voor “onderhoud”.

Wie geeft deze behandeling?
De behandelingen worden gegeven door geregistreerde  
VLOW®-therapeuten in Nederland. De opleiding tot borstweefseltherapeute is geaccrediteerd door KTNO, LVNG, NVST, NCSV en BATC en is geregistreerd bij het CRKBO. Het VLOW®-register heeft een klachtenreglement die te vinden is op deze website.

Sta je open voor een behandeling? Je bent van harte welkom !

 

 

VLOW® borstweefselbehandeling

Sitemap

© 2018 Touch with Sense, alle rechten voorbehouden ; Disclaimer

Achtergrond film